We begonnen met een planning van 15 voorstellingen. Toen we ‘als cadeautje’ en ‘kers op de taart’ konden spelen bij de Sint Janskathedraal in Den Bosch werden dat er 23!

Helaas moesten we twee complete uitvoeringen in mei annuleren vanwege noodweer waardoor de teller bleef steken op 21 geweldige voorstellingen!

Helaas viel de opkomst in Venlo nogal tegen… Hierdoor is het totaal aantal bezoekers aan ‘Strijd om de Kathedraal’ steken op ± 8.300.

We maakten het weer lekker uitdagend voor onszelf… 
Vanwege de enorme spelersgroep en het gigantische decor waren er nogal wat eisen aan de locaties qua omvang, bereikbaarheid, positie van de zonsondergang, stilte in de avonduren, enz…

Uiteindelijk vonden we geweldige plaatsen om te spelen, namelijk: 

Op Den Hoek, een hypermodern melkveebedrijf in De Mortel / Gemert 

Het voormalige Floriadeterrein in Venlo.

Als ‘bonus’ kwam hier later de onvergetelijke ’tuin’ van de Sint Jan in Den Bosch bij.

Steigers, waterpartij en een heleboel huisjes! Alles bedenken en opschrijven is natuurlijk snel gedaan. Er een compleet en veilig decor van maken is toch heel wat anders!


‘Trichterbosch’ heeft onze fantastische decorploeg (onder leiding van Ron Reffeltrath) flink uitgedaagd maar wat stond er een prachtig resultaat!

Afmetingen: 27,5 x 21 meter.
Hoogste punt: ± 9 meter maar in Den Bosch nog veel hoger.
Diepste punt: -/- 30 centimeter
Voor meer dan 95% gebouwd met gerecyclede materialen!

Over ‘recyclen’ gesproken: Na onze laatste voorstellingen is ons decor nog gebruikt bij het ‘Witte Dame’-festijn in Grubbenvorst. Van daaruit ging alles  terug naar Den Bosch zodat er de kerststal van de Sint Jan mee gebouwd kon worden: Een hele eer! 

Een historisch correct en indrukwekkend totaalbeeld kan niet zonder goede kostuums! Lies Reffeltrath stuurde de kostuum-commissie aan. Zij maakten vrijwel alle 90 (!) kostuums zijn speciaal voor deze productie.

Cast en crew

Er zijn kilometers garen in de kleding verwerkt. Hoeveel meter stof er is gebruikt? Geen idee maar echt héél veel!

Uhm… staan er nou echt meer dan 86 spelers op het toneel?!
Ook nog eens 2 paarden?

Yep! Er speelde een enorme cast mee in ‘Strijd om de Kathedraal’. Allemaal ‘Strijders’ die het avontuur met ons aandurfden en er van genoten hebben.

Natuurlijk konden zij alleen schitteren in hun rol(len) als het hele ‘backstage-gebeuren’ in orde was en dat was het! Dankzij de vaak onzichtbare maar onmisbare groep van meer dan 60 mensen die zorgden voor techniek, catering, kaartcontrole, parkeerbeheer, bewaking enzovoorts. 

De teaser voor 'Strijd om de Kathedraal'

Recensies over 'Strijd om de Kathedraal'

Eindhovens Dagblad - 23 mei 2022
AD mei 2022
Gemerts Nieuwsblad - 24 mei 2022
Brabants Dagblad 12 september 2023

Andere (voor)publicaties over 'Strijd om de Kathedraal'

Wij konden 'Strijd om de Kathedraal' maken dankzij: