De drie mannen kenden elkaar al jaren. In het geval van Jacques en Casper is dat niet zo verrassend aangezien zij vader en zoon zijn…

Deze twee ‘Vriensen’ zijn theatermannen in hart en nieren en van daaruit kwamen ze (uiteindelijk) Bas tegen. Ook zo iemand die niet stil kan zitten en die, van huis uit, met het theatervirus besmet is.

Rondom ‘Van wor ik bén’, dat in 2015 en 2016 in Gemert werd geproduceerd door Bas en waarbij Casper de techniek verzorgde, raakte het drietal met elkaar in gesprek. Jacques ‘had nog ergens een boek’ waar hij iets mee wilde. De vraag was of Bas ‘daar iets in zag’…

De rest is geschiedenis: ‘Weg uit de Peel’ werd de eerste productie van Stichting de Theatermakers, die speciaal voor dat doel werd opgericht.
Op 17 maart 2017 werden daarvoor de handtekeningen gezet bij de notaris:

De samenwerking en het daaruit voortvloeiende succes van ‘Weg uit de Peel’ smaakt(e) naar méér! De drang om ‘Theater’ te blijven ‘Maken’, ook ná de Peelse voorstellingen was (en is) er bij alledrie.

Zo ontstond het plan om van ‘Strijd om de kathedraal’, ook een boek van Jacques, een toneelversie te gaan maken. Een compleet ander verhaal, een ander tijdsbeeld en andere uitdagingen!
Momenteel zijn de voorbereidingen in volle gang. Ook voor de audities die op 20 en 21 juni gehouden worden. Wil je daar meer over weten en/of jezelf aanmelden? Klik dan hier.

We zoeken (natuurlijk) ook enthousiaste mensen die backstage mee willen werken aan ‘de Strijd’. Meld je dan ook aan via deze link!