Lucas de Waard (1984) schrijft voor theater, televisie en film.

Hij schrijft graag over grote thema’s, kleine momenten en laat graag de fantasie aan de macht. Gevraagd naar zijn invloeden kan hij Paul Auster en Batman aanhalen maar ook Murakami en de Coen Brothers of Arthur Miller en Gummbah. Het hangt er een beetje vanaf wat voor dag het is…

Lucas de Waard beperkt zich niet tot één bepaald genre omdat hij gelooft dat de vorm bepaald wordt door de inhoud, dat elk verhaal een eigen jas draagt.

Lucas groeide op in Den Bosch en studeerde in 2009 aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht af als toneelauteur. Sindsdien is hij werkzaam als freelance schrijver voor diverse theatergezelschappen en producenten. Nu dus ook voor Stichting De Theatermakers en daar zijn wij blij mee (en trots op)!

In 2015 verscheen zijn debuutroman ‘De Kamers’ bij uitgeverij De Geus. Dit boek haalde de shortlist van de Gouden Strop Schaduwprijs. Zijn tweede roman ‘Kraaien tellen’ verscheen september 2017. Op 1 juni 2023 verscheen zijn derde roman: ‘Bast’

In 2016 won Lucas een Musical Award voor beste script, voor ‘Willem Ruis; de show van zijn leven’. In datzelfde jaar schreef hij samen met Daan Windhorst het succesvolle ‘Watskeburt?! De musical’, voor De Jeugd van Tegenwoordig. 

In september 2021 verscheen ‘Deep shit’, een misdaadkomedieserie waarvoor hij, samen met Dirk van Pelt, het scenario schreef, bij BNN-VARA.
In 2023 is de actiefilm ‘Invasie’, waarvoor Lucas mede het scenario schreef, in de bioscoop te zien.

Lucas de Waard schreef verder voor o.a. Bos theaterproducties, BNNVARA, Netflix en het Zuidelijk Toneel. Hij is een graag geziene gast op de podia van o.a. Theaterfestival Boulevard, De Zwarte Cross en Mensen Zeggen Dingen. 

En nu schijft Lucas dus het script van ‘Het Huis 44-24’ voor Stichting De Theatermakers:
Een helemaal nieuw verhaal waar we samen een aantal prachtige voorstellingen van gaan maken!

Natuurlijk heeft Lucas ook een eigen website. Die kun je hier vinden.